Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

25 november 2006

Stof tot nadenken: special need

Gisteravond hield vergunninghouder Meiling een informatieavond over special need-kinderen. Een moeilijk en lastig onderwerp. Wij kiezen voor adoptie, omdat we voor ons gevoel nog een plekje in ons gezin hebben en waarom zou dat plekje dan niet zijn voor een kindje dat dat nodig heeft. Als je die lijn doortrekt zijn de kinderen die zo'n plekje het hardst nodig hebben, kinderen met een handicap of een medisch probleem. En dat is het vreemdste aan alles bij adoptie; ook hier moet je een keuze maken. Wel of geen kindje met een special need (sn) en als je daarvoor kiest, wat voor een medisch probleem vind je dan acceptabel. Lastig, lastig, lastig. Ruwweg zijn er drie categorien medische problemen. De groep operabele handicaps (bijv. hartproblemen of klompvoetjes), de groep niet-operabele handicaps (bijv. frommeloortje, missend handje/armpje, hepatitus B of sikkelcelziekte) en de groep verhoogd medisch risico (bijv. te vroeggeboren kinderen, slechte sociale achtergrond, drugs).
En dan komt daar bij ons ook nog bij dat we natuurlijk twee jongens hebben waar we rekening mee moeten en willen houden. Een broertje of zusje voor hun uit een ver land zien wij als een verrijking, maar een kindje dat bovenop het adoptieverhaal nog eens extra aandacht nodig heeft.... We zijn er nog niet uit. Maar gelukkig hebben we nog even!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hai Monique,

Ik had je log vandeweek al even bekeken, maar nu dan even een groetje via het gastenboek.
Wij hebben een tijd geleden heel bewust gekozen om voor de SN procedure te gaan.... maar die keuzes maken is erg lastig!! Toch is het nu eenmaal ook heel belangrijk om naar de draagkracht van het hele gezin te kijken.... wij zijn er nu dan ook behoorlijk goed uit. Woensdag hebben wij onze intake en dan komt het allemaal definitief op papier.
Jullie succes met alle overwegingen!!
Vonne (GG)
http://vonne.ikneemmee.nl/kindjevanver