Lilypie Waiting to Adopt tickers

Lilypie Waiting to Adopt tickers

03 april 2010

Verlengde BT

En ja, hij is binnen; de verlengde beginseltoestemming! En direct door naar de NAS, zodat deze direct vertaald en gelegaliseerd kan worden en dan tegelijk met de aanvullende informatie richting Bolivia. En dan denk ik dat het wachten wordt, lang wachten...



Veel mensen vragen natuurlijk hoe lang het nog gaat duren. Tja, dat weten wij ook niet. De NAS houdt nog steeds een wachttijd aan van 2 tot 3 jaar. Ik denk zelf dat het sneller kan gaan. De licenties van de vergunninghouders in Noorwegen, Spanje en Denemarken (die drie geloof ik), zijn vorig jaar verlopen. Het aantal ouderdossiers begint op te raken. Het kan dus wel sneller gaan. Maar het kan ook zijn, dat de rechter die ons dossier onder zijn (of haar) beheer heeft, het helemaal niet zitten om een kindje te matchen aan ouders die al biologische kinderen hebben. We waxhten dus maar af. Wel is het prettig te weten, dat we 3 tot 5 maanden vantevoren te horen krijgen dat er een voorstel in de maak is.

Waar wij nu naar uitkijken is het moment dat het eerste Nederlandse adoptiestel naar Trinidad gaat. Naar verwachting is dat dit jaar. Aangezien er heel weinig informatie is over deze stad en dit gebied, zijn wij natuurlijk heel benieuwd om de eerste ervaringen te horen.

Geen opmerkingen: